Конкурсът за face - art , който се проведе със спонсорството на фирма “Акрол” и издателство “Квазар”, се превърна в най-посещаваното и весело събитие на Аквалония 2005.
Зала 37 беше препълнена с оживени младежи (и не съвсем), които ентусиазирано се заеха със задачата да преобразят другарчето до неузнаваемост. Може би за това спомогна обяснението, че продуктите на фирма “Акрол” (специализирана в производство на бои за face & body art ) са напълно безопасни и се мият лесно с топла вода и сапун, а може би не. Всъщност повечето “жертви” в края на събитието бяха толкова ентусиазирани, че не пожелаха да се измият и гордо изминаха целия път от Общината до морето с новите си физиономии, за изумление на минувачите.
Ето какви гледки можеха да се видят из нощна Варна:

Все пак нямаше как всички тези красиви рисунки да бъдат наградени, та се наложи журито доста да размисли. След тежка душевна борба бяха излъчени следните победители:

Първо място – представителката на домакините Невена (известна също като Luinriel ). Нейната “жертва” и любим представи композиция на тема “Огън и вода”. Да им е честито! Освен духовната награда под формата на Квазарски книги те се сдобиха с пълен комплект бои на “Акрол”, за да работят по себе си и в бъдеще ;-)

Второ място – представителката на старозагорския клуб “Уибробия” – очарователната Антония (Ескарина).
Първите две места убедително доказват, че пред любовта прегради няма :-)

Трето място – Велина от Варна. Поне нейната жертва беше произволно набелязана!

Не можем да пропуснем също дамата, без която събитието нямаше да е така атрактивно – представителката на фирма “Акрол”, Мария Стоева, чиято “жертва” заслужено бе обявена за най-търпелива:

Освен нея журито беше в състав Иван Крумов (Ендър) и представителката на клуб “Землемория” Росица Дечева ( Davie) .
Забавлявахме се добре. А вече се промъкват упорито и идеи за конкурс за боди-арт на следващите Дни на фантастиката “Аквалония 2006” :-).