"Легенда за седемте кралства"

Яна Александрова

Филмът "Легенда за седемте кралства"е част от лятната програма на община Варна за организиране на свободното време на младежите. Той е създаден изцяло от младежи с подръчни средства и представлява забавна фантастична приказка, родена от въображението на творческа група "Writen Words Entertainment". Проектът има за цел да развие въображението и изобретателността на участниците, както и да разкрие красотата на Варна и нейните околности. Набляга се основно на самия процес на заснимане. Въпреки това авторите се надяват крайният продукт да достави удоволствие на зрителите, да ги разсмее и може би дори да им внуши някоя ценна поука.
Презентацията беше осъществена от ръководителката на групата Яна Александрова, която представи екипа и завършената първа част от филма. Прожекцията се прие много добре, а отделни нейни части бяха спонтанно аплодирани от възхитената публика. Пожелаваме на групата успешна работа и за в бъдеще.

 

Инцидентно в програмата беше включен и трейлър, донесен от представители на бургаския Толкин-клуб «Валарома». Подобно на ' Writen Words Entertainment ' те заснемат със собствени средства филм-приказка, но вместо към хумореската са се насочили към драматичното и епичното. По думите на авторите в завършен вид проектът им ще представлява своеобразна презентация на игрите ЛАРП в България, тъй като те все още не са достатъчно известни на широката публика.
Премиерата на филма им ще бъде в Бургас на 8-10ти септември, когато за гостите на града ще бъде организиран и ЛАРП фест.