Из “Сага за Керулен”

предварителен сюжет на играта

Автор: Тан Умбриел


Някога,нейде,незнайно кога,но навярно и до сега,сапфирни вълни на море Паланшах,мият пясъчните бреговете на острова чудесен-Керулен. Легенди разказват за дракони митични,домуващи там.Те лукави,ревниви и своенравни били,но рядко месели се в делата на народите Двуноги и винаги защитавали острова чудесен-Керулен. Някога имало там могъщи кралства три - Хаеле,Шаленде и Юанди.Те споделяли богатствата земни и морската шир,и през по-голямата част от битието си дори съумявали да поддържат мир. Но някогаж в сърцето на краля Амарант от Юанди,се зародил копнежа алчен да властва единствен той над острова цял.Сключил той съюз потаен с Харабдите-жестоките пирати от севера,обещал контрол над морските пътища на Керулен.С тяхната тъмна сила, Амарант успял да покори Хаеле и Шаленде и се провъзгласил за император на цял Керулен.За да скрепи властта си пред Небесата и Морето,поискал короната да му постави с ритуал могъщ, Хе Ама,оракул и първожрица в храма Нефер-Нун.Нейния ответ обаче бил,че портите на Небесата и Морето затворени навеки са за Амаранта и здраво ще държат ги тъй,душите на погиналите във войната. Гняв тогаз императора нов зслепил,оракула без жал съсякъл а храма до основи сринал той.Малко преди Небесата да приберат Хе Ама,проклятие изрекла тя: всеки император от рода Аамар Ан,смърт насилствена да го постига. И буря разразила се тогава,а след това затишие мъртвешко.Животът си отишъл от водите Керуленски и ветровете нейде отлетели. Настанали мизерия и глад,последвали го бунтове сред народите на цял Керулен.
Императорът принуден се видял да храма Нефер-Нун да съгради наново.Животът върнал се,но не съвсем както преди било.
Щом Небесата и Морето му отказали подкрепа,Амарант нестабилния си трон за да скрепи,трябвало да търси при хората.С дарове щедри най-могъщите фамилии от острова,смирил,обвързал ги и сподели властта си с тях.Така бил създаден Съветът на Великите Домовете.Ненавист тлеела в сърцето на на Аамар към Съвета,но нямало какво да стори,засега. Амарант загинал по време на лов,разкъсан от гаон,а една сутрин,месец след коронацията,престолонаследникът Лаем бил открит мъртъв във фонтана на Източната градина на двореца. Властта неочаквано преминала в ръцете на Хатан,сина от Втората съпруга на Амарант-Лиотин.Тя била принцеса от харабдите,омъжена за императора,като гарант за съюз между пиратите и Керулен.Дело първо на Хатан като владетел,било да сформира Имперската гвардия.Гвардейците били избирани сред най-елитните бойци,всички-бивши харабдийски пирати. Скоро и над живота на новия император било извършено покушение.Той обвинил Съвета на Великите Домове,като хвърлил върху тях и вината за в смъртта на полубрата си Лаем.Арестувал членовете на Съвета и след скалъпен съдебен процес,ги екзекутирал до един. Съветът престанал да съществува,а Хатан станал пълновластен господар на острова.Нямало друг закон,освен волята му а харабдите грабели на воля. След време Великите домове успели да сберат достатъчно сили и водени от желание за мъст се обединили за да се опълчат на тираничния владетел.Избухнала кървава и продължителна гражданска война. Постепенно армиите на алианса изтласквали имперските гвардейците към столицата,докато при проходите Тораин, на силите на Гвардията се укрепили в бастиона Логриад и пътят напред бил отрязан.Въпреки отчаяните усилия на обединените армии,Великите домове не успявали да пробият защита на имперските сили.Не след дълго,сам императора пристигнал в крепостта с подкрепления от столицата и лично повел гвардията си на щурм. Битката продължавала с дни,но никоя от страните не успявала да надделее.На седмия ден,доведените до пълно изтощение страни,сключили Тораинското примирие.Настъпил период на крехък мир,през който всяка от страните трескаво търсила начини да увеличи мощта си. В столицата книжовникът Неан’Драел, успял да разчете част от таинствения ръкопис-Гаел да Ясса,където се споменавало за древно оръжие ”Асколт ”,притежаващо невиждана мощ.Споменавало се,че било сътворено от великия маг Сехем,за да възпре Армадата на ужаса.Било използвано само веднъж.Какъв бил ефекта не можело да се разчете,но от Армадата останал единствено ехото на далечна легенда.Сам Сехем разглобил оръжието на части,а тях пръснал из потайни места на острова.Тези артефакти имали собствени имена,но в ръкописа не се споменавало нито какво представляват,нито как изглеждат.Сехем разкрил частици от тайната, единствено на древните дракони-пазители на острова.Знаело се само,че магията на жреците на Нефер,можела да ги съедини отново Асколт.
Драконите винаги са били своенравни,алчни и ревнивио пазели всичко което смятали за свое,включително и знанията,така че тайната била на сигурно място. Император Хатан обаче,съзрял в тази древна легенда възможност да наклони везните на съдбата в своя полза и с жажда за мощта на Асколт ,сам тръгнал да търси изгубените артефакти. Шпионите на Домовете били умели и скоро съдържанието на ръкописа станало достояние и на Алианса.Възприели новината като празна легенда,но всеки от тях тайно изпратил малък отряд,с надеждата да открие артефактите пръв…или да убие императора. Ако го открие,защото той притежавал чудатото умение да променя облика си както пожелае...
....

Печелите играта при следните условия:
А.Сдобиване с Асколт:
Печелите като:
1.Намерете драконите,научете кой артефакт къде е.Относно драконите:
- само магьосник може да разговаря с тях;
-няма да ви разкрият тайните си даром,могат да поискат скъпоценни камъни,магически предмет или дори човешки жертвоприношения от който и да е,или точно определен дом;
-може и да ви измамят,ако някой преди вас ги е подкупил;в този случай “подкупът” ще е на видно място,трябва само да го забележите и ако разобличите дракона,той ще ви каже истината.
2.Открийте артефактите.
3.Занесете ги в храма на Нефер.

Б.Убийство на император Хатан.
Печелите като:
1.Откриете и убиете Хатан:
2.Занесете Имперския печат в храма за доказателство.
Императора ще го познаете по Имперския печат (карта с изображение)който трябва да носи.Ако претърсвате всяка своя жертва,може да откриете Печата.
Имперския печат се дава от оракула на Нефер тайно,на произволен играч от проиволен Дом,а неговата група(или Дом),ако не иска да загуби играта,е длъжна да го защитава.Тъй като Хатан може да променя облика си,картата може свободно да бъде предавана на който и да е играч от групата,докато притежателят й не бъде убит.